Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΖΩΗ ΧΑΘΗΚΕ ΓΙΑ 3 €/ΩΡΑ. ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;



ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΔΙΑΝΟΜΕΑΣ ΝΕΚΡΟΣ.
Την Παρασκευή το πρωί σκοτώθηκε-δολοφονήθηκε ακαριαία ένας εικοσάχρονος συνάδελφος μας διανομέας, ο Αμέτ, εν ώρα εργασίας, όταν η μοτοσυκλέτα του παρασύρθηκε από νταλίκα στον παράδρομο του ΑΘΕ, στα Οινόφυτα.
Αλλά τι σημασία έχει, ποιον ενδιαφέρει, που από το 2016 μετράμε 7 νεκρούς συναδέλφους και δεκάδες τραυματίες. Αρκεί οι εργοδότες να βγάζουν κέρδη, η κυβέρνηση να μιλάει για την υποτιθέμενη «ανάπτυξη» που όλο έρχεται, για την –εικονική- μείωση της ανεργίας, ενώ εμείς οι εργαζόμενοι –οι δουλοπάροικοι του 21ου αιώνα- να ζούμε και να πεθαίνουμε για ψίχουλα, δουλεύοντας ανασφάλιστοι, με δικό μας μηχανάκι, βενζίνη, κράνος, προστατευτικά, χωρίς να αμειβόμαστε σχεδόν ποτέ τα νόμιμα (δώρα, επιδόματα, άδειες κτλ).
Πόσους ακόμη συνάδελφους μας πρέπει να θρηνήσουμε, για να σταματήσει το διαρκές αυτό έγκλημα;

-Πόσοι συνάδελφοι ακόμα πρέπει να χάσουν την ζωή τους ώστε να ψηφιστούν νόμοι που να μας προστατεύουν; ώστε  να μας παρέχονται τα απαραίτητα μέσα προστασίας από τους εργοδότες για την ασφάλεια μας; ώστε να μην είμαστε υποχρεωμένοι να δουλεύουμε κάτω από την πίεση των εργοδοτών για άμεσες παραδόσεις ακόμη και υπό τις πιο ακραίες συνθήκες;
-Απαιτούμε τώρα από την κυβέρνηση να τηρήσει επιτέλους τη δέσμευση της, ότι θα ψηφίσει νομοθετικό πλαίσιο, που θα περιλαμβάνει μέτρα για την προστασία των διανομέων σε θέματα ασφάλειας και υγιεινής. Τέρμα πια οι υποσχέσεις!
-Συναδελφοι οι μόνοι που μπορούμε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό το διαρκές έγκλημα είμαστε εμείς οι ίδιοι, μέσα από την οργάνωση στην Επιτροπή μας, την αλληλεγγύη και τους αγώνες μας για να επιβάλλουμε τα δίκαια αιτήματα μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.